Tightser Ambassadør

Hva jobber jeg med som ambassadør?

Influencere har flere oppgaver, dette gjør en ambassadør:

1. Lage innhold

2. Selge produkter, ofte ved hjelp av rabattkoder

3. Bygge community

Promoteringen foregår ofte gjennom instagram, de fleste er da såkalte "instagram ambassadører". Men markedsføringen kan også gjøres via Tiktok eller Youtube.

Lage innhold som influencer

Innhold er som regel video, eksempelvis reels eller bilder.

Selge produkter

Dette handler i stor grad om å bygge en "plattform" hvor følgere tar i mot dine anbefalinger. Her er det viktig å holde seg konsistent og troverdig. Vi har gjort det enkelt å holde det troverdig ved at influencere har full retur-rett på alt de mottar, også det de mottar gratis. I den grad man gir en review er det viktig at man også kan nevne det negative, det er sjeldent at et produkt faktisk vil passe alle, og det beste er når influenceren klarer å hjelpe rett person og finne riktig produkt. Et salg som blir bomkjøp er hverken bra for influenceren, kjøperen eller firmaet som må behandle returen.

 

Hvordan bli influencer

Man forbinder ofte influencere med instagram ambassadører som mottar sponsede produkter. Når du skal bli ambassadør for et produkt er det ofte et krav å kunne ta fine bilder, spesielt om man skal promotere klær. Siden vi nesten utelukkende produserer klær vil man da bli ambassadør for klær ved å samarbeide med oss.

Hvordan bli sponset på instagram? 

1. Ta fine bilder

2. Ha mange følgere

3. Ha engasjerte følgere som stoler på deg 

Hvor mye og hvordan tjener man penger?

Hvor mye ambassadører tjener varierer veldig. De største influencerne har som regel en pris på tusenvis av kroner for en post på instagram, så de aller største influencerne kan tjene flere hundre tusen i året. En annen vanlig modell er gratis sponsede produkter og provisjon. Så hvordan influencere tjener penger varierer altså fra avtale til avtale med firmaene de samarbeider med. Famme har for det meste provisjon og sponsede produkter, men kan også tilby fastpris. 

 

Avslutte som ambassadør

Noen ganger er det andre ting i livet som er i fokus enn å promotere sponsede produkter på instagram eller dele rabattkoder, og det er helt greit! Ønsker du ikke lenger å motta ambassadør-mailer og være en del av ambsassadør-programmet kan du når som helst melde deg av.